Mii de intervenţii, peste o sută de vieţi salvate

0
43

Pompierii buzoieni au participat, de la începutul anului la peste 6 mii de misiuni. Au fost intervenţii complexe, unele dintre ele cu grad ridicat de pericol, la finalul cărora vieţile a peste o sută de oameni au fost salvate.
Pompierii se pregătesc să îşi sărbătorească ziua, pe 13 septembrie. Pentru marca 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, şi Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău va organiza o serie de activități publice. De asemenea pompierii au realizat şi un bilanţ al activităţii de până acum. Conform datelor statistice, de la începutul anului, s-au înregistrat mai mult de 6 000 de intervenţii pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă şi au fost salvate peste o sută de persoane.
Au fost numeroase cazurile în care, militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în momente critice, reuşind să salveze vieţi omeneşti.
Pompierii s-au confruntat recent şi cu un incendiu de mari proporţii, cel mai mare de la Buzău, din ultimii ani, pentru care a fost activat, în premieră sistemul Ro Alert.
Din punct de vedere al participării structurilor specializate, exceptând cazurile de urgenţă asistate de S.M.U.R.D, cele mai multe intervenţii le-au avut militarii de la
Detaşamentul de Pompieri Buzău, cu apraope 800 de misuni, urmaţi de colegii lor de la Râmnicu Sărat , cu peste 300 de intervenţii.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ