Mii de oameni la BuzăuFest

0
81

Stațiunea Sărata Monteoru a fost arhiplină de turiști, în acest sfârșit de săptămână. Sărbătoarea județului, Buzău Fest, a reușit să adune aproape 10 mii de oameni pe terenul de fotbal din Monteoru, care au asistat la toate momentele pregătite de organizatori. Cea de-a treia ediție a evenimentului BuzăuFest s-a încheiat cu un moment așteptat de toți cei prezenți. Președintele Consiliului Județean Buzău a urcat pe scenă și a dat startul numărătorii ce anunța un spectaculos foc de artificii.
Chiar dacă vremea a schimbat programul festivalului Buzau Fest, cea de-a treia ediție a evenimentului s-a dovedit a fi un real succes. Sărbătoarea județului a reușit să adune în stațiunea Sărata Monteoru aproape 10 mii de persoane. Sâmbătă, autobuzele decapotabile au făcut zeci de curse și au adus la Monteoru sute de turiști care au vrut să vadă momentele pregătite de organizatori, în acest an.Terenul de fotbal a devenit câmp de război și au răsunat strigăte de luptă în staţiunea Sărata Monteoru. Dacii şi romanii s-au războit în faţa a sute de spectatori, care au urmărit bătăliile cu sufletul la gură.
Atmosfera s-a liniştit însă când pe câmpul de luptă au ajuns frumoasele nimfe. În rochii albe legate cu sfori de cânepă, tinerele au reuşit să redea, prin dansul lor, partea frumoasă a istoriei.
Cea de-a doua seară a Festivalului BuzăuFest a umplut la refuz stațiunea Sărata Monteoru. Duminică, încă de la ora 19,00, pe drumurile care duc spre stațiune s-a circulat bară la bară, iar odată ajuns în Monteoru cu greu puteai găsi un loc de parcare. După ce anul trecut la închiderea festivalului a concertat Loredana, organizatorii, Consiliul Județean, au adus anul acesta pe scenă două vedete de top ale muzicii românești: Horia Brenciu și Delia. Cu puțin înainte de începerea concertului, terenul de sport din stațiune s-a umplut de spectatori. Aproximativ 10.000 de persoane au luat parte la eveniment.
La finalul serii, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a urcat pe scenă pentru a porni numărătoarea inversă pentru focul de artificii, care a închis cea de-a treia ediție a Buzău Fest.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ