MILIOANE DE EURO PENTRU ȘCOLI ȘI DRUMURI

0
62

Vește neașteptat de bună venită de la Guvern. Buzăului i-a fost repartizată suma de 43 de milioane de euro, care va fi investită în școli și grădinițe, dar și în drumuri. Cu acești bani vor fi finanțate lucrări de reparații la toate unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal din Buzău. Pe lângă municipiu, vor beneficia de diverse sume alte opt unități administrativ teritoriale din județ.
Municipiul Buzău a dat o nouă lovitură în ceea ce privește investițiile finanțate din fonduri guvernamentale. După nicio săptămână de la aprobarea, de către Guvern, a înființării la Buzău a Băncii Naționale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale, marți a fost emis ordinul președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză privind proiectele aprobate pentru finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții, prin care municipiului i se alocă suma de peste 70 de milioane, adică aproape 15 milioane euro, pentru lucrări de reparații la toate unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal din Buzău. Pe lângă municipiul Buzău, vor beneficia de diverse sume alte opt unități administrativ-teritoriale din județ, suma totală alocată Buzăului ridicându-se la peste peste 43 milioane euro.
”După Banca de Gene, Guvernul va investi masiv în educația și infrastructura buzoiană- cei doi piloni care vor asigura dezvoltarea durabilă a județului nostru! Concret, vorbim de proiecte pentru școli și drumuri noi finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Astfel, toate școlile din municipiul Buzău vor fi reabilitate și modernizate în cadrul unui proiect gigant de peste 70 de milioane de lei. Copiii noștri merită să învețe în săli de clasă noi, iar profesorii buzoieni să aibă parte de respect și de condiții decente! (…) Vom folosi acești 45 de milioane de euro ca să avem toate școlile modernizate în municipiul Buzău, dar și șosele noi în județ!”, a transmis președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Aproape 135 de milioane de lei din suma care va ajunge la Buzău vor fi folosite pentru asfaltarea drumurilor din mai multe localități ale județului.
”Restul banilor, adică aproape 135 de milioane de lei vor fi folosiți pentru asfaltarea drumurilor din următoarele localități: Râmnicu Sărat – 17,5 mil., Zărnești- 64,6 milioane, Glodeanu-Siliștea – 13,5 mil., Beceni- 9,7 milioane, Murgești- 8,6 mil, Pietroasele – 7,6 mil, Berca- 7,1 mil. Și Pănătău – 5,7 mil”, se arată în informarea transmisă de deputatul Marcel Ciolacu.
Totodată, Guvernul a alocat banii necesari reparării celor trei poduri din municipiul Buzău. Este vorba de cel rutier de la Marghiloman și cele două de la Metalurgica.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

Ce sume s-au alocat județului Buzău
• Modernizare drumuri de interes local, comuna Berca – 7.128.540 lei;
• Modernizare drumuri de interes comunal, comuna Pietroasele – 7.660.834 lei;
• Modernizare drumuri comunale, comuna Murgești – 8.629.075 lei;
• Modernizare drumuri locale, comuna Beceni – 9.778.817 lei;
• Lucrări reparații străzi, municipiul Rm. Sărat – 17.484.487 lei;
• Modernizare drumuri rurale (sătești) în intravilanul comunei Glodeanu Siliștea – 13.501.485;
• Modernizare drumuri de interes local, comuna Zărnești – 64.600.393 lei;
• Modernizare rețea de drumuri de interes local, comuna Pănătău – 5.721.924 lei;
• Lucrări de reparații la unitățile de învățământ, municpiul Buzău – 70.202.315 lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ