MILITARII FORŢELOR TERESTRE, LA DATORIE, DE ZIUA LOR

0
32

Ziua de 23 aprilie, în care se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, îi găseşte pe militarii aceste categorii a Armatei Române implicaţi în misiuni, cu totul diferite de cele cu care sunt obişnuiţi. Ei sunt prezenţi în stradă, unde oferă sprijin echipajelor de ordine publică pentru aplicarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului. Toate festivităţile pregătite înainte de declanşarea pandemiei au fost anulate.
La 23 aprilie se aniversează Ziua Forţelor Terestre Române al cărei patron spiritual şi ocrotitor este „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”. Ca de fiecare dată, cu acest prilej, a existat și anul acesta un plan de activităţi în vederea organizării de ceremonii dedicate Zilei Forțelor Terestre, anterior apariției primelor cazuri de coronavirus în țara noastră. Situația epidemiologică a modificat proiectele, astfel că şi la Buzău, militarii au renunțat, la manifestările publice care implică participare colectivă. În aceste zile, pe lângă misiunile din afara ţării şi activităţile din poligoanle de pregătire, ei sunt implicaţi în misiuni de sprijin într-o altfel de luptă, ce cu coronavirusul.
Ziua Forțelor Terestre este o valoare proprie pe care militarii vor să o mențină vie, inclusiv și poate cu atât mai mult, în aceste condiții. Este o altfel de aniversare, o premieră în seria de marcare, de-a lungul anilor, a Zilei Forțelor Terestre Române. Dat fiind contextul epidemiologic actual, spațiul virtual a devenit locul de exprimare, prin care militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” de la soldat la comandant, au avut posibilitatea să transmită mesaje.
Militarii Forţelor Terestre, şi, în special cei ai Divizie2 Infanterie „Getica” au fost felicitaţi, tot prin intermediul unor mesaje on-line, de reprezentanţii autorităţilor publice locale din Buzău.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ