MILITARII RĂNIŢI AU FOST PREMIAŢI

0
96

Militarii răniți în teatrele de operații au fost avansați în grad în cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri, la sediul Ministerului Apărării Naţionale. Cu aceeaşi ocazie au fost premiaţi militarii care au participat la Jocurile “Invictus”. Printre ei se află şi doi buzoieni.

Doi militari buzoieni, răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan au fost premiaţi ieri de ministrul Apărării Naţionale. Eugen Mănăilă şi Bogdan Dragomir de la Batalionul 620 Operații Speciale Buzău fac parte din echipa României care a participat anul acesta la Jocurile Invictus de la Toronto, unde lotul format din 15 militari răniţi au obţinut rezultate deosebite. Conform unei hotărâri adoptate de Guvern în luna octombrie, militarii români răniţi în teatrele de operaţii care participă la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensă financiară de 5.000 de lei. În cadrul aceleiaşi ceremonii, militarii au fost avansaţi în gradul următor. Pentru cei 75 de veterani prezenți ieri la festivitate, militari în activitate, în rezervă și în retragere, avansarea în grad a reprezentat o nouă dovadă a recunoștinței Armatei României față de modul în care și-au îndeplinit misiunile acolo unde țara i-a trimis.

În 2010 Eugen Mănăilă a fost rănit grav în timp ce se afla în misiune în Afganistan. El patrula într-un HUMVEE, alături de colegii lui, iar coloana soldaţilor a fost atacată de talibani. Vehiculul a sărit în aer şi a urmat un schimb de focuri. Bogdan Dragomir a fost rănit anul trecut, într-un schimb de focuri cu talibanii într-o bază militară din Afganistan. Tot atunci doi camarazi ai săi, Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, şi-au pierdut viaţa.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ