MILITARUL BUZOIAN UCIS ÎN AFGANISTAN A AJUNS LA BUZĂU

0
118

Trupul neînsuflețit al militarului ucis, săptămâna trecută în Afganistan, a ajuns, marți la Buzău. Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post- mortem Ciprian Ștefan Polschi a avut loc la baza din Otopeni, apoi convoiul a plecat spre Buzău. Sicriul a fost depus la Biserica Sf. Ştefan. Totodată, militarul căzut la datorie a fost desemnat cetățean de onoare al municipiului Buzău.
Militarul Ciprian Ștefan Polschi, căzut la datorie, în teatrul de operații din Afganistan, a fost desemnat, luni, cetățean de onoare al municipiului Buzău, titlu acordat post-mortem, prin votul consilierilor locali. De asemenea, aleșii municipiului Buzău au fost de acord cu oferirea unui ajutor financiar familiei, în valoare de 10.000 lei.
Între timp, trupul neînsuflețit al militarului a ajuns în România. Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi a avut loc marți, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Sfântul Ştefan din municipiul Buzău, acolo unde prietenii, rudele și camarazii își pot lua adio de la militarul din Buzău. Ciprian-Ștefan Polschi urmează să fie înmormântat joi, în Cimitirul Eroilor din Buzău.
Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, din Buzău, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Acesta era căsătorit și avea doi copii.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ