MINCIUNI ALE ORGANIZATORULUI FESTIVALULUI ? Ambulanța Buzău: „N-au venit să încheie contract!”

0
294

Informații divergente în privința prezenței permanente a unei ambulanțe la festivalul Timișoreana între organizatori și Serviciul de Ambulanță Județean. Pe de o partre organizatorii susțin într-un comunicat de presă că au făcut demersurile necesare dar Ambulanța Buzău nu a dat curs solicitării.
„Agentia care a organizat evenimentul din Buzau, S.C. HOMEMADE STUFF S.R.L., ne-a informat ca a facut demersurile necesare, in mod repetat, pentru obtinerea unei ambulante de la Serviciul de Ambulanta Judetean Buzau, in vederea asigurarii prezentei la locul evenimentului. Ca urmare a faptului ca nu s-a dat curs solicitarii inaintate catre Serviciul de Ambulanta Judetean Buzau, agentia amintita mai sus a contractat S.C. SPARD TEAM S.R.L., pentru realizarea unui punct de prim ajutor, in conformitate cu cerintele legale.
De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt de la Ambulanța Buzău susține că organizatorul n-a făcut mai mult decât să dea un telefon în urmă cu trei luni.
După telefonorganizatorul n-a mai întreprins niciun demers. Legal ar fi trebuit încheiat un contract contracost cu Ambulanța.
Dar din motive necunoscute însă, probabil ce țin de realizarea unor economii de organizare, contractul nu s-a mai încheiat. Organizatorii au mandatat o firmă privată să se ocupe de acordarea primului ajutor.
Conform informarii primite, punctul de prim ajutor a avut salvatori cu pregatire medicala, absolventi ai cursurilor de prim ajutor avansat, si a fost dotat cu toate echipamentele de prim ajutor necesare, inclusiv defibrilator.
La randul nostru, am solicitat agentiei informatii detaliate referitoare la rapiditatea interventiei de prim ajutor. Asteptam, totodata, concluziile autoritatilor competente si vom asigura intregul suport pentru clarificarea circumstantelor tragicului eveniment.
Poliția Buzău a deschis dosar penal pentru a verifica dacă organizatorul a respectat integral legea. Un lucru cert e că din păcate angajații punctului de prim ajutor n-au reușit s-o țină în viață pe tânăra de 20 de ani care a suferit o criză de astm. Conform unor informații ale martorilor evenimentului, cei de la punctul de prim ajutor au considerat că tânăra a leșinat și au tratat-o în principal cu palme. Abia după 27 de minute de la prăbușirea tinerei, un polițist local a sunat la ambulanță. Există supoziția că dacă tânăra ar fi primit mai repede ajutorul echipajului specializat de pe ambulanță, aceasta ar fi putut fi resuscitată. Astăzi Ana Maria a fost condusă pe ultimul drum, corpul neînsuflețit fiind înhumat la cimitirul “Sf.Împărați Constanin și Elena”. Rămân în urmă un destin frânt mult prea devreme, durerea rudelor și cunoscuților, dar și multe necunoscute legate de ultimele minute din viața acesteia. Poate, curând, poliția și parchetul ne vor da un răspuns la aceste întrebări.

Florin Zafiu;
Laurențiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ