MINISTRUL AGRICULTURII L-A INSTALAT PE DIRECTORUL BĂNCII DE GENE

0
103

Devenită certitudine după ce Guvernul a aprobat înfiinţarea acesteia, la Buzău, Banca Națională de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante aromatice și Medicinale, are de săptămâna aceasta şi o organigramă. Ministrul Agriculturii a venit pentru a-l numi la conducerea noii instituţii, pe cercetătorul Costel Vânătoru.
Prezent la Buzău, unde a participat la deschiderea târgului „Toamna Buzoiană, ministrul Agriculturii Petre Daea a anunţat că fost aprobată structura organizatorică a Băncii Naționale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante aromatice și Medicinale.Ministrul a vizitat spaţiul din Parcul Crâng, unde va funcţiona Bănca de Gene şi l-a numit la conducerea acesteia pe cercetătorul Costel Vânătoru.
Inginerul Costel Vânătoru, până ieri cercetător al Staţiunii Legumicole, va trebui să se despartă de locul unde a lucrat mai bine de 30 de ani.
Proiectul privind această bancă datează din anul 2017 și constă în înființarea la Buzău a unui centru în care să fie stocate toate soiurile de legume, plante medicinale și aromatice, atât din țară, cât și din străinătate. Noua unitate va fi subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și va funcționa sub coordonarea specialiștilor de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Investiția se ridică la 6 milioane de euro.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ