Ministrul Economiei sprijină învățământul dual

0
10

Lipsa forței de muncă este compensate cu angajați din străinătate
Învățământul dual a prins rădăcini în municipiul Buzău. Există unități școlare care organizează cursuri prin intermediul cărora elevii pot învăța o meserie pe care apoi să o practice ca angajați într-una dintre firmele mari din județul. Sistemul însă are nevoie de sprijin sporit din partea autorităților centrale. Deputatul de Buzău, Laurețiu Țepeluș i-a solicitat ajutorul ministrului Economiei Florin Spătaru cu ocazia vizitei sale la Buzău astfel încât să colaboreze cu Ministerul Educației în vederea elaborării unor legi în acest sens
Minisistrul Economiei a precizat că există discuții în Guvern pentru promovarea unor legi privind învățământul dual.
Dezvoltarea învățământului dual este necesară având în vedere lipsa de personal calificat din România și afluxul de angajați străini.
Învățământul duală însemnă pregătirea profesională tehnică a elevilor încă de pe băncile școlii. Cu ajutorul unor parteneriate, elevii devin salariați încă din timpul anilor de curs și se califică pentru o profesie solicitată de agenții economici. O astfel de alternativă o propune Liceul “D.Filipescu” Buzău care are în portofoliul de cursuri, meserii unice, cu o mare căutare pe piața muncii.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ