MINISTRUL EDUCAȚIEI, ÎN VIZITĂ LA BUZĂU

0
212

Ministrul Educației a venit, vineri, în vizită la Buzău. Ecaterina Andronescu a avut, în prima parte a zilei, o întâlnire cu directorii unităților de învățământ, unde a ascultat problemele ridicate de cadrele didactice și de reprezentanții sindicatelor din învățământ. La final, ministrul a mers la Palatul Comunal pentru o întrevedere cu autorităţile locale. Vizita sa s-a încheiat cu o ședință la Râmnicu Sărat.
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a participat vineri, la o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din Buzău. Evenimentul a avut loc în Sala mare a Consiliului Județean, unde au fost invitați directorii tuturor unităților de învățământ din Buzău. Aceștia împreună cu reprezentanții sindicatelor din învățământul buzoian i-au sesizat ministrului problemele financiare din sistem și au fost aduse în discuție propunerile de modificare a Legii Educației, începând cu simulările de examene, învățământul profesional și tehnologic, Programul ”Masă caldă în școli” și până la examenele de admitere. La rândul său, Ecaterina Andronescu a spus că nu susține ideea introducerii examenului de admitere la liceu, considerând că acestea nu și-ar avea rostul atâta timp cât Evaluarea Națională s-a dovedit eficientă. După această întrunire, ministrul Educației a mers la Palatul Comunal pentru o întrevedere cu autorităţile locale.
Ecaterina Andronescu a venit la Buzău la invitația primarului Constantin Toma. Edilul vrea să afle chiar de la ministru ce posibilități are pentru a dezvolta la Buzău învățământul dual, tot mai solicitat pe piața muncii, după un model descoperit la o școală din Brașov.
Vizita ministrului Educației la Buzău s-a încheiat cu o ședință cu directorii școlilor la Râmnicu Sărat.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ