MINISTRUL EDUCAŢIEI, MÂNDRU DE PROIECTUL DE LA BUZĂU

0
98

Ministerul Educaţiei va demara anul acesta un proiect pilot în judeţul Buzău, de digitalizare a învăţământului, prin care se va realiza dotarea cu tablete pentru uzul elevilor, laptopuri pentru profesori, videoproiectoare şi ecrane de proiecţie pentru școli.

Programul de informatizare este unul dintre cele mai importante proiecte menţionate de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, în bilanţul pe 6 luni, pe care l-a prezentat recent. Buzăul a fost ales ca judeţ pilot, din cele 13 înscrise în competiție, în urma unei evaluări, fiind singurul din ţară unde unităţile de învăţământ vor fi dotate cu echipamente IT din cea mai nouă generaţie.

Toate şcolile din judeţul Buzău, fără nicio excepţie, vor fi parte în acest proiect. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu afirma, la sfârşitul anului trecut, că toate condiţiile de selecţie au fost îndeplinite.

Beneficiari vor fi elevii din clasa a V-a şi până în clasa a XII-a precum şi cei din învăţământul profesional. Unităţile de învățământ din judeţ vor primi o finanțare europeană de peste 25 de milioane de euro, pentru ca toate școlile să fie dotate cu echipamente IT de ultimă generație. Astfel vor fi înlăturate diferenţele existente între învăţământul rural şi cel din mediul urban. Un alt beneficiu pe termen lung al proiectului va fi acela că va oferi tinerilor din Buzău șanse mai mari pentru a-și găsi un loc de muncă după finalizarea studiilor. Consiliul Judeţean şi-a asumat obligaţia de a asigura mentenanţa sistemelor pe perioada implementării proiectului.(Laurențiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ