Ministrul Educației, prezent la Sărbătoarea Cireșelor

0
5

Zeci de soiuri de cireșe expuse la Stațiunea Pomicolă Istrița
Cireșele au fost la mare căutare în weekend-ul ce abia a trecut în Buzău. Stațiunea Pomicolă Istrița și-a deschis porțile pentru publicul larg, iar vizitatorii au putut participa la un concurs de degustare de fructe. Peste 200 de oameni au răspuns invitației organizatorilor și s-au transformat, pentru cîteva ore, în adevărați jurați. Printre ei a fost și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a gustat mai multe soiuri.
În livada Stațiunii Pomicole Istrița, cireșele s-au copt. Prilej pentru organizarea Sărbătorii Cireșelor, un eveniment tradițional al verii. Cel mai important moment a fost concursul de degustare a cireșelor. Jurații au avut o misiune grea, asta pentru că au fost 75 de probe de gustat. Fiecare vizitator a primit un tabel, iar după degustări au putut alege soiul cel mai bun.
Stațiunea Pomicolă Istrița funcționează sub coordonarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Printre vizitatori a fost și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care, înainte de anunțarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat, a venit la Buzău să participe la acest eveniment. Fost rector al acestei Universități, Sorin Cîmpeanu a ținut să guste din toate probele aflate în concurs.
Evenimentul, ajuns deja la cea de a 8-a ediție, a fost găzduit de Stațiunea Pomicolă Istrița. Cele mai importante soiuri de cireșe cultivate la noi în țară au fost prezentate publicului larg.
Stațiunea Pomicolă Istrița produce fructe dar și material săditor de peste 120 de ani. Fructele recoltate aici ajung în toate colțurile lumii, fiind apreciate pentru calitatea lor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ