Ministrul Sănătății despre criza de personal din spitale

0
2

“Atractivitatea depinde de veniturile obținute..”
Spitalul Județean Buzău este una dintre unitățile care suferă grav din pricina lipsei de angajați. Recent activitatea în cadrul Secției de Cardiologie a fost suspendată ca urmare a lipsei de medici și nu este singura specialitate care se confruntă cu deficit de personal. În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a transmis că soluția rezolvării crizei de medici nu este miraculoasă și ține de două criterii deosebit de importante.
Pe de altă parte, ministrul Sănătății a explicat că există spitale județene din țară care au reușit să atragă 100 de medici.
Spitalul Județean Buzău se confruntă cu o criză acută de personal, fenomen care ar putea afecta spre exemplu proiectul Primăriei Buzău care și-a propus construirea unui spital municipal.
Spitalul Județean Buzău a făcut investiții în ultima perioadă atât în infrastructură cât și în tehnica medicală. Salariile au crescut, beneficiile financiare cu care unitatea încearcă să atragă noi angajați sunt diverse dar cu toate acestea atractivitatea rămâne scăzută.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ