MIŞCARE ŞI VOIE BUNĂ LA PÂRSCOV

0
3579

Locuitorii din Pârscov dar şi din împrejurimi, s-au adunat duminică la una din cele mai frumoase sărbători. „Prin sport, spre o comunitate unită”, este evenimentul toamnei, care din 2011, le oferă prilejul să se bucure de faptul că sunt împreună, copii şi părinţi să se întreacă în concursuri în aer liber şi să se distreze, cât e ziua de lungă.
Cu mic, cu mare, locuitorii din Pârscov s-au adunat duminică, într-un loc pitoresc al satului Lunca Frumoasă, la una dintre sărbătorile comunei, intrată, deja în tradiţia locului. „Prin sport, spre o comunitate unită”, eveniment ajuns la cea de-a IX-a ediţie, este o sărbătoare care anul acesta a avut de toate, mişcare, sport, dansuri, mâncare tradiţională, dar mai ales, multă veselie.
„Prin sport, spre o comunitate unită”, eveniment iniţiat în 2011 de preotul din Lunca Frumoasă, pentru copiii din localitate, a crescut în apmloare de la an la an, devenind un bun prilej de a petrece câteva ore în aer liber, adulţi şi copii deopotrivă.
Sportul, mişcarea în aer liber, este tema principală a sărbătorii de la Pârscov, iar sute de copii s-au înscris la competiţiile organizate duminică.
Peste 200 de copii, împărţiţi pe categorii de vârstă s-au întrecut la cros. Chiar dacă proba nu a fost deloc uşoară, încurajaţi de pe margine, cei mici au dat dovadă de ambiţie, fiecare dorind să treacă primul, linia de sosire.
Pentru a-şi recăpăta puterile, micii alergători au fost serviţi la finalul cursei cu sandwich-uri şi apă. Între timp, pentru cei mari, la câţiva metri distanţă, se pregăteau bucate tradiţionale. În cazane mari, la foc domol de lemne câteva gospodine pregăteau sute de porţii de fasole cu ciolan afumat, o premieră a acestei ediţii, după cum spune primarul comunei Pârscov.
O altă probă, la care au participat împreună copii, părinţi şi profesori a fost concursul de murături. Folosind apă sărată, adusă de la un izvor din apropiere, cei mici şi-au arătat îndemânarea la arajarea borcanelor.
Pentru că voia bună a fost principala preocupare a celor care s-au adunat la sărbătoarea de la Lunca Frumoasă, nu puteau să lipsească dansurile populare. Copiii s-au prins în horă şi au dansat în aplauzele celor mari.

Laurenţiu Marinov/Mihai Vasilescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ