MISIUNE INEDITĂ PENTRU UN SALVATOR DE LA ISU

0
34

Unul dintre cei mai experimentaţi membri ai echipei de salvare a Detaşamentului de Pompieri Buzău a fost eroul unei misiuni mai puţin obişnuite. Plutonierul major Sorin Stancu, a fost desemnat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, salvatorul zilei, după ce a reuşit să scoată, în siguranţă, un animal căzut într-o fântână.
În această dimineață, în jurul orei 10, un apel prin numărul unic de urgență 112, solicita intervenția pompierilor militari în satul Cândești, comuna Vernești din județul Buzău, pentru salvarea unei capre ce căzuse într-o fântână dezafectată, adâncă de peste 20 de metri. La adresa indicată a fost mobilizat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, dotat cu echipamente specifice de salvare. După evaluarea situației, plutonierul major Sorin Stancu, asigurat cu cordițele de siguranță de ceilalți membri ai echipajului, a coborât în fântână, reușind să scoată animalul în siguranță la suprafață. Urmare a reuşitei acestei misiuni inedite,Sorin Stancu a fost caracterizat de colegii săi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, drept “Salvatorul zilei”:
“Plutonierul major Stancu Sorin este unul din cei mai experimentați membri ai echipei de căutare-salvare ai subunității din care face parte, iar multitudinea de intervenții pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, rămase blocate la înălțime sau în diferite spații, precum și pentru salvarea animalelor aflate în medii ostile vieții a dus la dobândirea unei experiențe importante în domeniu”, a transmis Inspectoratul pentru Sitiuaţii de Urgenţă.
Secretul reuşitelor în misiunile de salvare, indiferent de obiectul lor îl reprezintă munca în echipă și încrederea în colegi, spun pompierii. Acestea îi fac capabili de rezultate neobișnuite, împreună făcând față mult mai bine pericolelor la care se expun pe timpul intervențiilor.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ