MISIUNI INEDITE

0
37

Misiuni inedite pentru pompierii și jandarmii buzoieni. Aceștia au avut de salvat un pui de urs și un iepure aflați în pericol. Salvatorii au intervenit rapid și au reușit să salveze viețile cele două animale.
La dispeceratul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzau a fost primit un apel, prin care au fost sesizată prezenţa unui pui de urs în curtea unei locuinţe din localitatea Cozieni. Au fost puse în aplicare prevederile procedurii judeţene privind intervenţia în situaţia prezenţei unor animale sălbatice în mediul intravilan, fiind alertate instituţiile cu atribuţii. Din cadrul Inspectoratului de Jandarmi au fost direcţionate în zonă o patrula formată din doi jandarmi montani, precum şi o echipă de interventie formată din 4 jandarmi. Ajunşi primii la faţa locului, jandarmii montani au luat măsuri de asigurarea a zonei prin îndepărtarea localnicilor întrucât existau premisele de apariţie a ursoaicei. În momentul în care la faţa locului au ajuns şi jandarmii din echipa de intervenţie, s-a procedat la înlăturarea obstacolelor pentru a-i crea posibilitatea puiului de urs să iasă, concomitent cu asigurarea măsurilor de protecţie a cetăţenilor prezenţi în zonă. După intervenția alături de paznicul de vânătoare şi localnici s-a reuşit direcţionarea puiului printr-o breşa creată în stufăriș.
De asemenea, și pompierii buzoieni au avut o misiune de salvare mai puţin obişnuită. Operaţiunea a avut loc în Parcul Crâng, în zona heleşteului.Un apel la 112 anunţa că un iepuraş încearcă să rămână în viaţă agăţându-se de nişte alge pe luciul de apă din parcul Crâng. La faţa locului s-a deplasat echipa de căutare-salvare ce a recuperat iepuraşul aducându-l la mal.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ