MITING DE SUSŢINERE PENTRU CERCETĂTORUL VÂNĂTORU

0
105

Un miting pentru susținerea cercetătorului Costel Vînătoru, demis de ministrul Agriculturii din funcţia de director al Băncii de Gene, a avut loc, duminică, în Piața Dacia. Adunarea a fost organizată de primarul Buzăului, Constantin Toma. În jur de aproximativ 1000 de buzoieni au participat la protest pentru a-și arăta susținerea față de munca lui Costel Vînătoru.
„Toți pentru Costel Vînătoru!”, „Vrem hrană sănătoasă, ministrul nu ne lasă!”, „Banca noastră-i o comoară, nu o condamnați să moară!” sunt câteva dintre mesajele afișate pe pancartele buzoienilor veniți la protestul de duminică. La ora 11:00, pe platoul Dacia, sute de buzoieni s-au adunat la mitingul de susținere a cercetătorului Costel Vînătoru, pe care ministrul Agriculturii l-a înlicuit, la sfârşitul săptămânii trecute, de la conducerea Băncii de Gene din Buzău. Adunarea publică a fost organizată de administrația locală a orașului. Primarul Constantin Toma a deschis protestul și s-a rezumat la cuvinte care să puncteze importanța Băncii de Gene și a agriculturii românești.
De asemenea, el a transmis și mesajul de susținere al Irinei Vlăducă-Marghiloman, ultimul descendent al lui Alexandru Marghiloman. Mesajul acesteia a venit și cu o rugăminte către președintele Iohannis. În continuare, prezent la protest, Adrian Izvoranu, directorul Camerei de Comerț Unirea, a povestit cum l-a întâlnit pe cercetătorul Costel Vînătoru. Despre care a înţeles că trăiește pentru munca pe care o depune în domeniul cercetării.
Profesorul Adrian Peticilă, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București a accentuat importanța Băncii de Gene. El a precizat faptul că mediul academic îl sprijină pe cercetătorul Costel Vînătoru.
La protest au luat parte și alți susținători ai cercetătorului şi preotului buzoian.Costel Vânătoru nu a luat parte la mitig, fiindcă era la slujba de duminică. El nu l-a organizat și nici nu a cerut acest lucru. Le mulțumește însă celor care îi susțin proiectul. Oamenii veniți la manifestare sunt solidari cu părintele Vînătoru.
Din Piața Dacia, oamenii au plecat în marș pe bulevardul Nicolae Bălcescu, au făcut o scurtă oprire în față Prefecturii, apoi au continuat până la sediul Băncii de Gene din parcul Crâng. În fața instituției rămasă fără directorul, Costel Vînătoru, primarul Constantin Toma a recitit mesajul de susținere al lui Dan Puric.
Încă de vineri seară oamenii s-au revoltat față de decizia venită din Capitală, „joi noapte, ca hoții”, și au început în mediul online să se mobilizeze spre a protesta. De asemenea, primul lucru pe care l-au făcut a fost o petiție online, care acum a ajuns să fie semnată de aproximativ 4000 de oameni. Ulterior, sâmbătă, administrația locală a lansat un apel către buzoieni în acest sens, spre a-și apăra valorile naționale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ