MOARTEA ELEVULUI DE LA ECONOMIC, STUDIU DE CAZ

0
55

Moartea elevului de la Colegiul Economic, răpus recent de consumul de droguri a ajuns studiu de caz, pentru tinerii din liceele buzoiene. Specialiştii Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog au adus în discuţie subiectul, astăzi, când le-au vorbit elevilor de la Liceul Pedagogic despre pericolul consumului de substanţe psihoactive.

Specialiştii Centrului Antidrog spun că acţiuni de prevenire şi consiliere, precum cea de astăzi de la liceul Pedagogic, sunt organizate în mod frecvent în şcolile din Buzău şi, de obicei, se defăşoară în cadru mai restrâns, cu grupuri mici de elevi. La fel s-a întâmplat şi la Colegiul Economic, numai că, din diverse motive, cazul lui Cătălin, elevul ucis de droguri săptămâna trecută, nu a fost tratat separat.

Despre problemele lui Cătălin au aflat şi adolescenţii din anturajul său, care acum, conştientizează gravitatea situaţiei.

Pentru ca fenomenul consumului de droguri în rândul tinerilor să nu fie scăpat de sub control, specialiştii Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog încearcă să-i responsabilizeze şi pe părinţi, prin întâlniri directe. În acest scop, ei vor extinde acţiunile de informare şi vor participa la şedinţe cu părinţii elevilor din licee.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ