MOBILIER NOU LA SPITALUL JUDEȚEAN

0
86

Toate saloanele Spitalului Județean de Urgență Buzău vor fi dotate cu mobilier nou. Este vorba de peste 600 de paturi, dar și alte piese de mobilier, achiziționate cu fonduri de la Ministerul Sănătății și de la Consiliul Județean Buzău. Paturile din spital înlocuite, care se află în stare bună, vor fi donate unor alte centre medicale din județ.
Peste 600 de paturi medicale noi au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buzău și vor fi montate în toate saloanele unității sanitare. Pe lângă paturile moderne, conducerea Spitalului a achiziționat și noptiere, astfel că toate saloanele unității sanitare vor avea, în curând, mobilier la standardele medicale actuale. Cele 610 paturi și noptierele au fost achiziționate în urma unei licitații, iar banii, 2 milioane de lei, au venit de la Ministerul Sănătății, Consiliul Județean și din fonduri proprii ale Spitalului.
Cu paturile care vor rămâne, Spitalul Județean ia în calcul să amenajeze o nouă secție cu 25-30 de locuri, destinate îngrijirii bătrânilor sau bolnavilor în stadiu terminal. Cel mai probabil, noua secție va fi ridicată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase. Alte paturi vor ajunge la Spitalul din Smeeni.
În acest an, vor fi achiziționate, din fondurile proprii ale Spitalului Județean Buzău, și saltele noi.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ