Mobilizare exemplară pentru Simona Pătrașc! Peste o sută de buzoieni au donat sânge

0
617

Impresionati de povestea Simonei Pătrasc, copila de 13 ani care sufera de o forma rara de cancer osos si care are nevoie de sange pentru ca medicii sa o poata opera, politisti, pompieri si simpli cetateni care au aflat de povestea Simonei, au raspuns apelului umanitar demarat de Tv Buzau. In aceasta dimineata, salvatorii au trecut pragul Centrului de Transfuzii Sanguine si au donat lichidul vital.
A fost o mobilizare exemplară, azi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzău. La primele ore ale dimineții, primii care au trecut pragul centrului au fost pompierii buzoieni. Impresionati de povestea Simonei Pătrașc, salvatorii de la ISU au decis sa ii intinda copilei de 13 ani, o mână de ajutor pentru a trece cu bine peste această încercare a vieții. Câteva zeci de minute mai târziu, la Centrul de Transfuzii au ajuns și polițiștii buzoieni care au răspuns promt, apelului lansat de Tv Buzău. Rând pe rând, oamenii legii au donat lichidul vital. Multi dintre ei au copii acasă iar gandul ca ar putea fi in locul părinților Simonei i-a făcut să nu stea pe gânduri. Ba dimpotrivă, au mers cu inima deschisă și au donat sânge.
Numărul mare de pompieri și polițiști care au mers să doneze sânge i-a determinat și pe ceilalți buzoini, prezenți la Centru să doneze pentru Simona Pătrașc.
În urma apelului lansat de Tv Buzău, azi, peste o sută de persoane au donat sânge pentru copila de 13 ani care anul acesta i-a cerut lui Moș Crăciun, un singur lucru: să se facă bine. Între timp, angajații Armatei au anunțat că mâine dimineață vor dona și ei sânge pentru Simona Pătrașc. În urmă cu câteva luni, copila a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos la piciorul stâng. A urmat tratamentul cu citostatice însă pentru ca tumoarea să nu se extindă, medicii au decis că Simona trebuie operată. În prezent, fetița este internată la spitalul Marie Curie din București iar marți va fi supusă intervenției chirurgicale.

Rep. Simona Potîrniche

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ