MOBILIZARE LA URNE

0
33

Astăzi, toți cetățenii cu drept de vot sunt așteptați, până la orele 21, să-și aleagă președintele. Încă de la primele ore ale dimineții, de când s-au deschis secțiile de votare, buzoienii au început să meargă să voteze. Mai conștiincioși au fost cei de vârsta a doua, venind încă din prima parte a zilei pentru a-și exprima votul.
Forfotă mare a fost secțiile de votare din Buzău încă de la primele ore ale dimineații. Cei mai conștiincioși, ca la fiecare tur de scrutin, sunt pensionarii. Aceștia merg încă de dimineață pentru a-și exercita dreptul constituțional.Votul exprimat de către alegători este fie unul pentru țară, fie pentru familie, fie pentru un trai mai bun, dar și pentru o țară mai unită, pentru apropiere între noi, românii.
Însă la polul opus se regăsește și resemnare. Dacă o parte dintre aceștia speră la un viitor mai bun pentru copiii sau nepoții lor, locuri de muncă și salarii pe măsura muncii depuse, dar și implicare din partea clasei politice spre realizarea acestor obiective, alții nu cred că în urma acestor alegeri se va schimba ceva.
Dacă în primul tur de scrutin, niciunul dintre candidați nu este votat de 50 plus unu la sută dintre alegătorii înscriși pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 va fi al al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ