Modernizarea blocului operator, mai scumpă

0
32

Reabilitarea blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi reluată, în scurt timp. Lucrările începute anul trecut au fost întrerupte în luna martie ca urmare a unor modificări legislative şi a unor aspecte legate de partea financiară.
Modernizarea blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă, proiect început anul trecut, cu finanţare din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, s-a împotmolit în primăvara acestui an din cauza unor probleme legislative, urmate de creşterea costurilor. Lucrările vor fi reluate în perioada imediat următoare, după semnarea unui act adiţional la contractul iniţial. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu a explicat într-o conferinţă de presă de ce este nevoie de alte acte şi de ce costurile vor fi mai mari.
Valoarea totală a investiției a fost, initial de aproximativ 32 de milioane de lei, iar durata de execuție era de 12 luni. Lucrările constau în consolidarea corpurilor C și D, remodelarea blocului operator, construirea unui spațiu tehnic în zona podului existent, a unui spațiu – la parter – pentru stație gaze medicale și a unui ascensor pentru deșeuri medicale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ