MODERNIZAREA PIEŢEI DACIA, LA LICITAŢIE

0
79

A fost lansată procedura pentru desemnarea constructorului
Centrul municipiului Buzău va arăta complet diferit în viitorul apropiat. Asta intenţionează autorităţi locale, care au intrat în linie dreaptă cu proiectul privind reabilitarea completă a platoului din faţa Primăriei Municipiului Buzău, dar şi a străzilor din apropiere.
Primăria Buzău a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, proiectul de modernizare a Pieţei Dacia. Firmele interesate au la dispoziţie două luni pentru a se înscrie la licitaţia pentru lucrarea prevăzută cu un buget de aproximativ patru milioane de euro, din fonduri europene. Dacă nu vor fi contestaţii, de la toamnă sau, cel mai târziu, începutul anului viitor vor începe lucrările. Potrivit proiectului „Reabilitarea zonei urbane pietonale multifuncţionale Piaţa Daciei şi conectarea la zona extinsă de mobilitate urbană integrală din municipiul Buzău”, platoul din faţa Primăriei va arăta complet diferit. Pavajul va fi schimbat în totalitate, iar în locul gresiei va fi pus un granit mat ce va păstra motivele tradiţionale româneşti. Vor fi montate bănci cu arhitectură modernă, iar fântânile arteziene vor fi adaptate noului stil. De asemenea, zona de spaţii verzi va fi extinsă şi vor apărea şi spaţii noi destinate informării turiştilor.
“Obiectivul general al proiectului constă în promovarea mobilității urbane durabile prin reabilitarea unei zone urbane pietonale multifuncționale în zona centrală a municipiului Buzău și conectarea acesteia la zona extinsă de mobilitate urbană integrată.
Se urmăreste în principal ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puțin atractivă, prin restricționarea accesului acestora în zona de intervenție a proiectului, creând astfel condițiile pentru cresterea deplasărilor pietonale si cu bicicleta si reducerea emisiilor de echivalent CO2”, se precizează într-un comunicat al aADR Sud-Est.
Reabilitarea zonei Piaţa Dacia va fi extinsă şi către două străzi din apropiere, respectiv Aleea Trandafirilor şi George Emil Palade, unde traficul auto va fi complet interzis după finalizarea lucrărilor, astfel că actuala zonă pietonală din faţa primăriei va cuprinde şi cele două artere.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ