MODIFICĂRI LA CONSILIUL JUDEȚEAN

0
85

Noul Cod administrativ a intrat în vigoare după ce, în urmă cu o lună, a fost publicat în Monitorul Oficial. Drept urmare, și Consiliul Județean Buzău a trebuit să se adapteze noilor reguli din administrație, iar la ultima ședință au fost adoptate mai multe măsuri în acest sens. Totodată, Consiliul Județean trebuie să implementeze mai multe prevederi ale Codului administrativ, unele au termen anul viitor, altele în 2021.
La ultima ședință ordinară a Consiliului Județean, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre ce prevede aprobarea organigramei pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean, într-o formă actualizată conform Codului administrativ. Cu alte cuvinte, odată cu adoptarea și publicarea în Monitorul Oficial a Codului administrativ, și autoritățile locale sunt nevoite să opereze anumite modificări, care conduc ușor spre eliminarea birocrației excesive.
În plus, Codul administrativ prevede ca anumite documentații care până acum aveau nevoie de aprobări de la nivelul ministerelor, acum acestea se pot obține de la Consiliile județene sau de la primării. În acest fel, se scurtează timpul de așteptare până la primirea avizelor necesare desfășurării unor activități, cum ar fi cele din domeniul turismului.
În noul Cod administrativ se arată, între altele, că mandatele consilierilor locali sunt validate de instanţă, nu de o comisie de validare. Documentul prevede, totodată, indemnizaţii de vârstă pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ