MODIFICĂRI PRIVIND CREŞELE

0
76

Creşele din Buzău, finanţate în prezent de unităţile administrativ-teritoriale ar putea trece în subordinea grădiniţelor cu program prelungit pe lângă care funcţionează. Acest lucru este benefic, spun şefii învământului buzoian, deoarece copiii vor beneficia de educaţie de la vârste foarte fragede.

Finanţarea creşelor ar urma să treacă de la primării, direct la unităţile şcolare, potrivit unor modificări legislative. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat săptămâna aceasta într-o videoconferinţă cu inspectoralele şcolare din ţară, că va fi lansat cadrul metodologic pentru învăţământul antepreşcolar, care va stabili noi reglementări pentru educaţia în creşe. La Buzău, iniţiativa este bine văzută, mai ales că o primă promoţie de specialişti în educaţia copiilor cu vârste foarte mici, va absolvi la sfârşitul anului şcolar Liceul Pedagogic.

La videoconferinţa cu inspectorii şcolari din judeţe, accentul a fost pus pe finanţarea proiectelor pentru educaţie timpurie. Vor primi finanțare proiectele ce vor avea în vedere investiții în construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaţionale pentru creșe și grădinițe, pentru învățământul general obligatoriu, respectiv pentru învăţământul profesional. De asemenea vor putea primi finanțare proiecte de minimum 100.000 euro, a căror valoare cumulată se va ridica la maximum 110,2 milioane de euro, fonduri nerambursabile, în cadrul apelului dedicat învăţământului antepreşcolar şi preşcolar.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ