MODULE NELOCUITE DIN CAUZA FRIGULUI | PRIMĂRIA A CHELTUIT 260 DE MILIOANE PENTRU FIECARE

0
169

Cate 260 de milioane de lei vechi a cheltuit in primavara primaria Buzau cu achizitionarea a patru locuinte tip container. Numai ca in aceste module nu locuieste nimeni din cauza frigului. Cei care au primit repartitiile reclama ca aceste locuinte nu se pot incalzi decat cu calorifere electrice si ca nu-si pot permite plata facturilor. Investiție ratată a Primăriei Buzău. În primăvară, viceprimarul Alexandru Dunel, s-a lăudat cu achiziționarea a patru astfel de module în care urmau să fie mutate mai multe familii de romi rămase fără o locuință deasupra capului. Numai că în acest module nu locuiește nimeni din cauza frigului din interior. Singura soluție pentru încălzire ar fi caloriferele electrice, numai că familiile de asistați social care au primit repartiție reclamă că nu-și pot permite să achite facturile la energie. O echipă a Tv Buzău i-a vizitat pe locatari încă din toamnă, când s-a pus prima dată această problemă.

Oamenii au reclamat că și vara nu se pota elocui aici din cauza căldurii.  În aceste condiții se pune întrebarea dacă investiția realizată de primărie în primăvară s-a dovedit un succes sau, dimpotrivă, un eșec. Șeful fondului locativ de pe lângă primăria Buzău susține că din punct de vedere legal modulele sunt locuite.

Fiecare astfel de modul a costat 260 de milioane de lei vechi, iar la momentul respectiv viceprimarul Alexandru Dunel vorbea despre înființarea pe terenul din capătul străzii Depozitului a unui mic cartier format din astfel de locuințe. Față de entuziasmul de atunci, acum se admite că aceste module sunt mai degrabă o soluție de urgență.

Primarul C-tin Toma și adjuncții săi au recunoscut că nu cunosc problema reclamată de chiriașii din aceste module și că nu știu dacă în ele poate locui cu adevărat cineva. O analiză asupra utilității achiziționării acestor module se va face zilele următoare.

Auraș Tereacă

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ