MOMENT EMOȚIONANT

0
41

Consilierii județeni au votat astăzi în unanimitate, decernarea titlului de cetățean de onoare al județului Buzău a sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, militarul buzoian ucis în Afganistan. Momentul înmânării văduvei militarului a plachetei care certifică acest titlu a fost unul încărcat de emoție. Fiica militarului a avut parte mai apoi, de o surpriză din partea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Aleșii județeni au avut astăzi pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Buzău și proiectul de hotărâre prin care se acordă  titlul de cetățean de onoare al județului sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica. Înainte de înmânarea plachetei văduvei militarului erou, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, vădit emoționat, a ținut să facă unele precizări.

Mai apoi, în memoria militarului buzoian ucis în Afganistan, atât consilierii județeni cât și toți cei prezenți la ședință au ținut un moment de reculegere.

A urmat festivitatea în care, Petre Emanoil Neagu a înmânat văduvei militarului placheta care certifică faptul că Mădălin Stoica a devenit cetățean de onoare al județului Buzău.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a ținut să menționeze că apreciază gestul consilierilor județeni. La rândul său, prefectul Carmen Ichim a declarat că Buzăul a pierdut un om deosebit dar a câștigat, pe de altă parte, un erou.

La finalul acestui eveniment incarcat de emotie, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a dus-o pe fiica militarului pe un hol unde, o aștepta o surpriză.

În urmă cu o lună, în ziua în care a împlinit 12 ani, Anca Elena Stoica a avut parte de două surprize din partea militarilor. Acasă ea a primit drept cadou o pisicuță, iar la școală, în timpul orei, militarii au intrat în clasă cu un tort. Sublocotenentul post-mortem Mădălin Stoica a fost ucis pe 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune, în regiunea Kandahar din Afganistan. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002. În urmă cu un an, alți doi militari buzoieni –  sublocotenenţii post-mortem Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu, decedați în timpul unei misiuni în Afganistan – au fost declarați cetățeni de onoare ai județului Buzău prin votul consilierilor judeţeni.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ