MONEDE ROMANE, DESCOPRITE LA PÂRSCOV

0
63

O descoperire interesantă pentru istorici și pentru arheologi a avut loc, în urmă cu ceva timp, în comuna Pârscov. Cu ajutorul unui aparat de detectat metale, un buzoian a descoperit un tezaur format din 63 de monede din argint, cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani. Tezaurul a fost predat primăriei comunei, ajungând ulterior la reprezentanţii Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Buzău, care la rândul său le-a predat Muzeului Judeţean Buzău.
Tezaurul descoperit la Pârscov lansează două ipoteze noi pentru cercetători. Fie fac dovada prezenței romanilor în zonă, fie sunt o dovadă a comerţului pe care locuitorii de acum 2.000 de ani îl făceau cu spaţiul roman. Monedele romane descoperite la Pârscov urmează să fie curăţate şi restaurate de către reprezentanţii Muzeului Ju¬deţean şi vor fi incluse în circuitul ştiinţific şi în expoziţiile muzeului buzoian.
După această descoperire, urmează ca arheologii Muzeului Judeţean să facă investigaţii amănunţite în zonă, unde ar putea scoate la iveală noi mărturii ale trecerii romanilor prin judeţul nostru.
DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ