MULTE LOCURI DE MUNCĂ

0
63

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Buzău, la începutul lunii martie. Dacă în alți ani era vorba de o ofertă de aproximativ 50 de locuri de muncă, acum oferta este de peste 200.
Multe locuri de muncă sunt disponibile, în această perioadă, în județul Buzău. Sunt vacante peste 250 de locuri de muncă pe zi, în diverse domenii.
Angajatorii cer muncitori calificați în domeniul construcțiilor, precum zidar, zugrav, fierar-betonist, dar și în industria grea-prelucrătoare:strungar, frezor, rabotor, ultimele fiind meserii rare. Reprezentanţii AJOFM observă, că nu se mai găsesc tineri care să suplinească forța de muncă. Pe domeniul turismului sau prestărilor de servicii în domeniul hotelier sunt multe cerințe. Este vorba despre bucătari, ospătari, cameriste, picolo, recepționeri. Dar și meserii care se caută permanent: ajutor de bucătar, agenți în vânzări, electricieni, casieri.
328 de persoane sunt muncitori califcați, din 11 200 aflate într-o formă de evidență și plată, adică beneficiari ai Legii 416, sau în ajutor de șomaj indemnizat.
Cu tot cu locurile de muncă, în străinătate prin reţeaua EURES, numărul celor vacante ajunge peste 700. În ultima perioadă, și cerința a fost mai mare din partea tinerilor.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ