MULȚI VENIȚI, PUȚINI PREGĂTIȚI

0
219

Mulți candidați, dar puțini dintre ei pregătiți. Așa se poate spune despre concurența de la ultimul concurs de anagajări organizat de Spitalul Județean de Urgență Buzău. Pentru cele 30 de posturi disponibile s-au înscris trei sute de candidați, dar mulți dintre ei nu au reușit să obțină nici măcar notă de trecere la proba scrisă.
Examenul pe care cei 300 de candidați l-au susținut pentru ocuparea celor 33 de posturi vacante scoase la consurs de Spitalul Județean de Urgență Buzău a arătat, ca și în alte ocazii, că foarte puțini sunt cei care-și merită locul într-o unitate medicală. La examenul pentru postul de asistent medical pentru Unitatea de Primire Urgențe, nimeni nu a reușit să obțină măcar nota 5,00 la examenul scris, așa că postul rămâne neocupat. Pentru aceeași secție, doi candidați la postul de asistent medical debutant au obținut puțin peste 5,00 la scris, iar la proba interviu, unul s-a ridicat la nivelul așteptărilor, cu 9,5 în timp ce celălalt a rămas tot la nivelul minim.
Nici pentru postul de infirmieră lucrurile nu au stat altfel. La proba scrisă, doar doi dintre cei șase candidați au reușit să obțină puțin peste 5,00. La proba practică, unde s-a prezentat doar unul dintre ei, nota a fost doar 4,00.
În cazul asistenților medicali debutanți, unde concurența a fost de peste 10 candidați pe un loc, 44 au reușit să treacă de proba scrisă, cu note între 5,00 și 9,80. La interviu, doar jumătate dintre ei au reușit să treacă de nota 5,00. Din fericire, concurența fiind mare, s-a reușit să se ocupe toate cele opt posturi, cu medii între 9,63 și 6,85. În cazul asistenților medicali despre care se presupune că, dacă au profesat câțiva ani în sistem, ar trebui să știe ce au de făcut, situația a fost ceva mai bună, dar și aici au fost mulți care nu au reușit măcar să obțină punctajul minim. La examen au participat 29 de candidați și doar 15 dintre ei au reușit să treacă de proba scrisă, cu note între 5,1 și 9,4. După ce au susținut și proba interviu, cinci dintre ei s-au calificat pentru a fi angajați, cu medii între 7,73 și 9,33.
Spitalul Județean Buzău a scos la concurs și posturi din departamentul administrativ, precum statistician, tehnician și magaziner. Toate aceste locuri au fost ocupate în urma concursului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ