MUNCĂ PENTRU PORȚII DE MÂNCARE

0
47

Vrei să mănânci, trebuie să muncești. Cam așa se rezumă un proiet de hotărâre adoptat de aleșii locali, care prevede ca beneficiarii Cantinei de ajutor social din municipiul Buzău să presteze ore de muncă în folosul comunității pentru a putea primi în continuare porțiile de mâncare. Pentru un meniu zilnic este nevoie de 4 zile de lucru în fiecare lună.
Aleșii locali au adoptat o hotărâre de Consiliu Local care prevede ca orice beneficiar al meselor de la Cantina de ajutor social să presteze zile de muncă în folosul comunităţii. Concret, decizia îi obligă pe beneficiarii de hrană care sunt apți de efort sa facă muncă în folosul urbei, dacă vor să primească în continuare hrană. Persoanele la care se referă prevederile proiectului iniţiat de consilierul liberal Constantin Ionescu ar urma să lucreze 4 zile pe lună.
În momentul în care persoanele respective primesc hrană şi în luna următoare nu efectuează aceste zile de muncă în folosul comunităţii, li se va sista, conform proiectul de hotărâre, dreptul de a beneficia de hrana gratuită de la cantina socială. În prezent, aproape 200 de buzoieni sunt înregistraţi ca beneficiari ai serviciilor Cantinei de Ajutor Social. Dintre aceștia, mai bine de 70 sunt apți de muncă.
Proiectul de hotărâre a adus și aprecieri la adresa liberalului Constantin Ionescu din partea primarului Constantin Toma.
Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ