Municipiul Buzău – cod roşu de accidente grave

0
54

Inspectoratul de Politie Judetean Buzau a prezentat ieri un bilant al activitatii. Reprezentantii institutiei spun că in urma unei analize a reiesit că anul trecut desi a scazut numarul accidentelor rutiere, a crescut numarul persoanelor care si-au pierdut viata in urma evenimentelor rutiere.

În primele opt luni ale acestui an în judetul Buzau a scăzut riscul rutier. Totuși aproape zilnic se petrec evenimente rutiere care ne demonstrează că pe șosele siguranța participanților la trafic este departe de ceea ce ar trebui să fie. Conform datelor statistice, numărul accidentelor a scazut față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea numărul celor care și-au pierdut viața în accidente de circulație a crescut.

În topul zonelor in care s-au produs cele mai multe evenimente rutiere, în acest an se evidențiază municipiul Buzău. Constatarea autorităților vine ca o confirmare a faptului că orașul a fost luat cu asalt în ultima perioadă de șoferi care nu respectă nici macar regulile minime de circulatie. La fel de inconstienti sunt si pietonii care traverseaza prin locuri nepermise

Două accidente de circulaţie grave s-au produs vara aceasta in municipiul Buzau.. Primul dintre ele a avut loc pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Mai mulți pietoni au fost luați pe sus de un BMW condus de o șoferiță care isi conducea bolidul cu viteza peste limita legala. Aceasta a pierdut controlul volanului, a intrat într-un copac, lovind și cîțiva trecători.

Un alt accident teribil petrecut s-a petrecut pe strada Frăsinet. Un şofer în vîrstă de 23 de ani a lovit în plin o femeie care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, iar după cinci zile de comă aceasta a decedat iar a doua zi, un alt evenimet rutier tras la indigo s-a petrecut pe aceeaşi trecere de pietoni. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ