MUNICIPIUL BUZĂU, ÎN SCENARIU VERDE

0
99

Incidenţa cazurilor de Covid 19 a scăzut la 1,21 la o mie de locuitori
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca începând de joi, 6 mai să relaxeze măsurile de siguranţă sanitară, în muncipiul Buzău după de rata de incidenţă a cazurilor de Covid 19 a scăzut la 1,21 la o mie de locuitori. Într-o situaţie asemănătoare se află şi localitatea Gherăseni, unde incidența cumulată în ultimele 14 zile este sub 1,5 cazuri.
Prefectura a anunţat că începând de joi se ridică măsurile stabilite la nivelul municipiului Buzău și a localității Gherăseni având în vedere că incidența cumulată în ultimele 14 zile este sub 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori. În continuare, se aplică măsurile prevăzute în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Măsurile care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, vizează printre altele activitatea restaurantelor şi a unităţilor de cazare care vor funcţiona conform noilor condiţii:
“Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 22:00;
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 22:00” a transmis Instituţia Prefectului printr-un comunicat de presă.
La nivelul municipiului Buzău, incidența cumulată în ultimele 14 zile este de 1,21 la mia de locuitori, iar la Gherăseni, de 1,23/1000.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ