MURE ȘI ZMEURĂ, PE ALESE

0
292

Sezonul murelor și a zmeurei, este în toi. Ca și alte fructe de pădure, murele conțin numeroase substanţe nutritive, cum ar fi vitamine, minerale, antioxidanţi și fibre alimentare, care sunt esențiale pentru o sănătate de fier.
Ele sunt sărace în calorii, 100 g fructe de pădure având numai 43 de calorii, sunt foarte bogate în fibre, fiind un bun ajutor în curele de slăbire. În Vernești, la nici zece kilometri de oraș o familie deţine o plantaţie de astfel de fructe. Deși este un an greu pentru cultură, seceta din primăvară, afectând evoluția plantelor, producția de mure este bună, activitatea este în toi, iar comenzile curg.
Tot aici, printre plantațiile de mure se găsește din plin și delicioasa zmeură. Cu un conținut scăzut de calorii, zmeura este o sursa bogată de fibre si antioxidanți. Producția a fost bună iar la a doua recoltă este de așteptat o cantitate mai mare de fruncte .
Un kilogram de mure costă până la zece lei, iar la zmeură prețul poate ajunge până la şaisprezece lei pe kilogram. Pentru cei care doresc să facă dulceață sau gem din zemeură, aceasta se poate achiziționa la un preț mult mai mic.
Buzoienii, și nu numai, sunt așteptați la plantația de zmeură și mure, din Vernești, iar satisfacția că fructele sunt culese cu propria mână este peste măsură. Pentru cei care nu reușesc sau nu pot ajunge aici, se pot livra chiar acasă mure și zmeură proaspătă, prin comenzi on-line.
În urmă cu nouă ani, cei doi soți au cumpărat trei hectare pământ iar, în prezent, aici se află cea mai mare plantație de mure și zmeură din județul Buzău. Succesul afacerii vine din faptul că producţia este 100% naturală.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ