MUTAREA CAMERELOR DE ROVINIETĂ MAI ÎNTÂRZIE

0
178

Așteptată încă din luna august, mutarea camerelor pentru rovignetă de la podul de la Mărăcineni, în localitatea Poștă Câlnău, întârzie să se producă, urmare a unei noi solicitări venit din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Solicitarea nu a fost făcută de la început și tocmai de aceea prefectul Carmen Ichim crede că solicitarea buzoienilor nu a fost tratată cu atenția cuvenită, drept pentru care s-a declarat supărată pe responsabilii CNAIR.
Odată cu finalizarea lucrărilor la podul de la Mărăcineni, autoritățile buzoiene au solicitat responsabililor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să mute camerele pentru roviniete în localitatea Poșta Câlnău, astfel încât locuitorii de pe Valea Slănicului să nu mai fie nevoiți să plătească taxa de drum. Responsabilii CNAIR au răspuns pozitiv solicitării venite de la Buzău, dar au cerut amplasarea unor console pe care să fie montate camerele de supraveghere. Aceasta a fost realizată, însă șefii de la Compania de Drumuri tot nu au mutat dispozitivele eletronice. CNAIR a justificat întârzierea amplasării camerelor pentru rovignetă la Poșta Câlnău prin lipsa unei a doua console care să suporte camerele și pentru celălalt sens de mers. Însă, în toate discuțiile, nu s-a solicitat niciodată construirea a două astfel de console. Tocmai de aceea prefectul Carmen Ichim crede că solicitarea buzoienilor nu a fost tratată cu atenția cuvenită, drept pentru care s-a declarat supărată pe responsabilii CNAIR.
Camerele pentru verificarea rovinietei sunt coşmarul şoferilor care circulă pe drumurile din România, iar în Buzău, şoferii de pe Valea Slănicului sunt cei mai afectaţi, fiind obligaţi să achite taxa de rovinietă doar pentru că circulă pe podul de la Mărăcineni. De-a lungul vremii, oamenii au plătit mii de amenzi, unele dintre ele contestate în Justiţie, iar alţii şi-au mascat numerele de înmatriculare pentru a tranzita podul, astfel încât să nu mai poată fi filmaţi de camere şi sancţionaţi.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ