MUTAȚI PENTRU REABILITARE

0
53

Din toamna acestui an sau din 2019, după aproape 80 de ani în care a funcționat fără nicio reparație capitală, clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău, intră în reabilitare. Prin urmare, cei aproape 1300 de elevi și o sută de dascăli care își desfășoară activitatea aici, vor fi mutați într-o altă locație, ce nu a fost pentru moment specificată.

Încă de la începutul anului, primarul Constantin Toma a purtat discuții cu conducerea Colegiului Național „Mihai Eminescu” în urma cărora s-a stabilit că până la momentul deciziei finale de relocare a activității unității de învățământ, reprezentanții Colegiului vor fi în permanență anunțați de stadiul demersurilor pe care le întreprinde municipalitatea. La acest moment, se lucrează la caietul de sarcini pentru a se organiza licitația.

Colegiul Mihai Eminescu este al doilea ca prestigiu din Buzău și datează din 1939. Pe parcursul anilor la impunătoare clădire s-au făcut doar simple reparații. Reabilitarea imobilului, monument istoric va dura 2 ani și a fost aprobată în ședința Consiliului Local Municipal din octombrie 2017, iar cheltuielile se ridică la 6 milioane de euro. Finanțarea este asigurată atât din bugetul de stat, cât și din  bugetul municipiului Buzău. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ