MUZEUL CHIHLIMBARULUI, SUB ARIPA CJ! Va fi reabilitat în întregime

0
187

Muzeul Chihlimbarului de la Colți, unic la noi în țară, va intra sub aripa Consiliului Județean Buzău. Autoritățile locale nu au banii necesari pentru a-l reabilita, iar salvarea vine din partea aleșilor județeni. După transferul obiectivului turistic în subordinea CJ, se va întocmi un proiect de hotărâre prin care se vor aloca bani pentru modernizarea muzeului.
Muzeul Chihlimbarului, împreună cu așezările rupestre de la Nucu-Aluniș atrag, anual, peste 6.000 de turiști, la noi în județ. Obiectivul se află în administrarea Primăriei Colți, care nu are bani pentru reabilitarea și modernizarea obiectivului turistic. Pentru a nu ajunge în paragină, Muzeul Chihlimbarului va fi transferat sub aripa Consiliului Județean, instituția care s-a ocupat și de reabilitarea drumului care duce spre obiectivul turistic.
Consiliul Județean Buzău dispune de banii necesari pentru consolidarea clădirii care adăpostește impresionanta colecție de chihlimbar. Imediat după transferul în subordinea CJ, obiectivul de la Colți va deveni parte componentă a Muzeului Județean Buzău.
Turiștii care vor ajunge la Colți vor avea de vizitat și alte obiective, nu doar Muzeul Chihlimbarului. O mină din care se extrăgea piatra semipretioasa, ambra în anii 80 va fi deschisă publicului, în scurt timp.
Înființat în anul 1979, Muzeul Chihlimbarului a fost refăcut între 1980 și 1983 și funcționează într-o casă cu etaj, cu o arhitectură rurală specifică locului. DENISA IRIMIA/ LAURENȚIU GROZEA (IMAGINI FOLDER 4 IULIE- FILMARE COLTI)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ