MUZEUL MOBIL A PORNIT LA DRUM

0
108

Un nou proiect inedit al Muzeului Judeţean a fost demarat în prejma sărbătorilor de iarnă. Proiectul „Muzeul Mobil” a fost inaugurat pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României şi constă în amenajarea unui microbuz, ca muzeu pe roţi. Astăzi, a pornit în prima cursă şi a poposit în localitatea Mărunţişu.
Exponate care până acum nu puteau fi văzute decât în sălile Muzeului Judeţean, vor ajunge de acum înainte în cele mai izolate şi îndepărtate colţuri ale judeţului. Acest lucru este posibil, graţie unui proiect al Muzeului Judeţean, demarat la începutul acestei luni. Proiectul, ce presupune transformarea unui microbuz în muzeu pe roţi, se numeşte „Muzeul Mobil” sau „Museum Bus” şi a fost conceput pentru a veni în sprijinul copiilor din comunităţile rurale îndepărtate.
Vor fi prezentate atât colecţiile de bază ale Muzeului Judeţean cât şi expoziţiile speciale. Proiectul permite, însă, adaptarea şi modificarea tematicii prezentate.
Muzeul mobil s-a pus în mişcare miercuri dimineaţă şi a pornit către localitatea Mărunţişu. În cursul acestei luni, microbuzul cu exponatele muzeului, va ajunge în alte două comunităţi rurale.
Conducerea muzeului îşi propune ca muzeul să se deruleze cel puţin trei-patru ani, astfel încât, toţi elevii din judeţul Buzău să poată vedea exponatele. Pentru realiyarea proiectului, Muzeul Judeţean a preluat un microbuz de la Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, microbuzul fiind modificat astfel încât să găzduiască obiecte ce fac parte din colecţiile muzeului, plaşe fotografice şi un echipament de redare video cu ajutorul căruia pot fi urmărite filmuleţe cu exponate şi activităţi ale Muzeului Judeţean Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ