MUZEUL RĂMÂNE ÎNCHIS PÂNĂ LA VARĂ

0
101

Muzeul Judeţean nu va primi vizitatori, începând de mâine. Având în vedere contextul epidemiologic de la nivelul municipiului Buzău și al județului Buzău, conducerea instituției a decis ca muzeul să rămână închis în perioada 15 mai – 2 iunie, ca măsură de protecție pentru vizitatori, dar și pentru angajații instituției.
Muzeul Județean nu se deschide după expirarea stării de urgență. Abia la începutul lunii iunie se reia activitatea cu publicul, dar și la sediile externe ale instituției. Expozițiile propuse de specialiştii muzeului, pentru buzoieni sunt pregătite și asteaptă vizitatori. Însă , pentru a vizita o expoziție trebuie ca publicul să respecte regulile de igienă impuse de starea de urgență. La intrarea în muzeu vizitatorii vor primi echipamente de protecție.
Numărul de persoane, în incinta muzeului va fi limitat. De asemenea într-o sală de expoziţie vor fi maxim trei persoane, excepție făcând familiie cu mai mulți copii. Programul de vizită va rămâne același, între orele 10.00-18.00, iar activitatea de suraveghere va fi suplimentată.
Costurile pentru echipamentele vin din fondurile acordate de Consiliul Județean Buzău. De asemenea, s-au primit şi donaţii.
Începând cu data de 2 iunie Muzeul Judeţean Buzău va fi pregătit pentru redeschidrea activităţii de vizitare a expozițiilor de la sediul central și de la Casa Memorială ”Vasile Voiculescu” Pârscov.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ