„N-AM ÎNȚELES PROIECTELE!”! Explicația consilierilor din V. Pașii pentru absență

0
346

După ce au absentat de la o ședință ordinară și alte două extraordinare, consilierii locali PSD din Vadu Pașii au emis un comunicat de presă în care explică motivele absenței de la cele trei ședințe.
În şedinţa ordinară aferentă lunii august, administraţia a venit în faţa Consiliului Local cu un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2016 şi modificarea listei de investiţii, fără să menţioneze concret ceva despre continuarea proiectului de asfaltare finanţat cu fonduri europene. Astfel, în şedinţa ordinară s-a respins proiectul de rectificare bugetară, dar nu cu intenţia de a bloca asfaltarea sau alt proiect finanţat cu bani europeni. Formularea, atât în cadrul şedinţei ordinare, cât şi în cazul celor 2 şedinţe extraordinare, ulterioare a fost ambiguă, astfel că s-a creat o nebuloasă. Proiectul de rectificare bugetară implică în mod colateral: înfiinţare sistem canalizare menajeră şi modernizare sistem de alimentare cu apă sat Vadu Paşii, construire punct oprire CFR Vadu Paşii, balastare, modernizare drumuri comunale, şanţuri în comună, sau depunere documentaţie Fonduri Europene pentru Extindere şi modernizare Şcoala Gimnazială Vadu Paşii, ceea ce a dus la starea de confuzie actuală. Repetăm faptul că nicăieri nu este menţionat concret proiectul în valoare de 1 milion de euro. În aceste condiții consilierii noștri au fost induşi, voit în eroare, pentru a crea o revoltă populară faţă de aceştia.
Totodată, aleșii social-democrați susțin că ultimele două ședințe extraordinare nu au fost convocate legal, iar acest motiv i-a făcut să nu se prezinte.
„Şedinţa extraordinară din data de 25.08.2016 nu a fost convocată legal, cu cel puţin 3 zile înainte de sedinţele extraordinare. Noi avem planificate alte activităţi personale din timp, cum ar fi concedii de odihnă, plecări din localitate sau servicii”.
În această seară, primarul din Vadu Pașii a convocat o nouă ședință extraordinară, la care de această dată și-au anunțat prezența și consilierii PSD.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ