N-AU PRINS LOCURI LA LICEU

0
46

Majoritatea absolvenților de gimnaziu, repatizați computerizat la licee și-au văzut dorința împlinită și au intrat la liceele dorite pentru că media de admitere a corespuns cu cerințele profirurilor. Însă, sunt și nemultumiți, din cauza faptului că elevii au completat pe fișa de înscriere la învăţământul liceal un număr insuficient de opțiuni sau media nu a corespuns cu profiulul și specializarea aleasă. 191 de elevi nu au fost repatizați.
Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Buzău, în comparaţie cu ultimii ani, un număr foarte mare de elevi, au rămas nerepartizaţi la licee. Din cei peste 2500 de absolvenți, în urma primei etape de repatizare computerizată, aproape două sute nu au fost repatizați la un liceu sau o școală profesională.
La licee, au rămas pentru a doua etapă, numai 57 de locuri au rămas disponibile.În această perioadă se primesc solicitări pentru cea de-a doua etapă, dar și sesizări pentru situații speciale în care repatizarea computerizată a fost contestată, cum ar fi elevi cu media peste 8.00 nerepartizat la niciun liceu.
În topul liceelor buzoiene se află Colegiul Naţional B.P.Hasdeu, urmat de Colegiul Naţional Mihai Eminescu, cu medii peste 9.00
Elevii care au fost repartizați computerizat în învățământul liceal de stat trebuie să depună dosarul de înscriere la liceu până pe 20 iulie. În caz contrar, ei vor pierde locul obținut și vor fi nevoiți să participe la a doua etapă de repartizare, pe locurile rămase libere. Elevii care nu prind loc la liceu vor fi nevoiți să se orienteze către școlile profesionale pe cele aproape 400 de locuri disponibile.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ