NĂSCUȚI DE ZIUA POLIȚIEI

0
37

9 copii și-au sărbătorit ziua de naștere în aceeași zi cu polițiștii
Astăzi este ziua Poliției Române de la a cărei înfiinţare se împlinesc 199 de ani. Cu acestă ocazie, Inspectoratului de Poliție Județean Buzău prin intermediul Biroului Siguranță Școlară, au venit cu o idee inedită. Pentru că nu sunt singurii sărbătoriți din acestă zi, poliţiştii au mers cu cadouri la 9 elevi, din Buzău și Pogoanele care și-au sărbătorit ziua de naștere. Copiii au fost de-a dreptul încântați , iar mulți dintre ei vor să urmeze meseria de polițist.
Caravana formată din șapte autospeciale a plecat dimineaţă din curtea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. În traseul spre Liceul Teoretic Pogoanele, au trecut și pe la Școala Gimnazială “George Emil Palade Buzău”, unde șase copiii au primit cadourile de la reprezentanților Biroului Siguranță Școlară.
Darurile și sfaturile primite de la reprezentanții Poliției i-au emoționat pe cei șase copii născuți în aceeși zi cu insituția.
Cei mai mulți copii vor să aleagă meseria de polițist .
Însă nu toți sunt atât de siguri de abțiunea lor.
De aici polițiștii au plecat la alţi 3 copii de la Liceul Teoretic Pogoanele care și-au sărbătorit ziua de naștere. Prima recunoaștere oficială a Poliţiei Române datează din vremea domnitorului Grigore Dimitrie Ghica, având la acea vreme misiunea asigurării ordinii publice. Alegerea datei de 25 martie pentru a celebra această instituție este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ