Ne așteaptă un weekend spectaculos

0
51

Petreceri, adrenalină și ieșiri în natură
În acest weekend, cei care încă nu au ales să plece din oraș către Litoral sau spre alte destinații turistice din țară, au posibilitatea de a-și petrece timpul liber și să se distreze pe cinste în județul Buzău. Vor fi organizate ieșiri în mijlocul naturii, plimbări pe lacuri, concerte, expoziții și multe alte evenimente menite să ofere buzoienilor șansa de a petrece un sfârșit de săptămână distractiv.
Sâmbătă 16 iulie, Muzeul Județean îi invită pe buzoieni în Tabăra Măgura. Cei mici dar și cei mari sunt invitați să ia parte la activități sportive și atelierele de desen. Workshop-urile de creație sunt destinate tuturor iubitorilor de natură. Fiecare participant, care va realiza desene cu sculpturile amplasate în poienile din apropierea Mănăstirii Ciolanu, va primi cadou, la finalul proiectului, un album cu toate aceste schițe, editat și tipărit de Muzeul Județean Buzău.
Mai sus la Bisoca, meșterul nea’ Petre le va împărtăși câteva lucruri buzoienilor interesați de meșteșugul prelucrării și bătutului de șindrilă. Tot la Bisoca, au loc ateliere de opincărit la finalul cărora se vor organiza tot felul de petreceri.Iar dacă sunteți iubitori de adrenalină, tot prin zona de munte a județului, au loc întreceri de rafting pe râul Buzău.
În orașul Buzău vor fi concerte și mâncare bună. Cea de-a doua ediție a festivalului “Buzăul lui Marghiloman” va aduce pe scena de la Vila Albatros, trupele Grimus, Jurjak și Toulouse Lautrec. Totodată, în Parcul Tineretului, “Vâslim la caiace și zâmbim fără limite”, o nouă ediție a unui eveniment dedicat terapiei prin sport.
Duminica poate fi rezervată spre exemplu unei vizite la Muzeul Județean Buzău. 17 iulie este ultima zi în care mai puteți vedea ”Chihlimbar baltic, provenit din contrabandă, indisponibilizat de DIICOT, valorificat de ANABI, expus la muzeu”.Piesele expuse în premieră fac obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Pepitele de rășină fosilizată au fost introduse ilegal pe teritoriul României prin sustragerea de la controlul vamal. Tot duminică, la Vila Albatros, Paulina se va întâlni cu publicul în cadrul festivalului “Buzăul lui Marghiloman”.
La Bozioru au loc excursii către Țara Luanei, Trovanți și Apele Vii din Munții Buzăului iar în comuna Mărăcineni, copiii și părinții sunt invitați la o tură prin Livada Mirelei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ