NEAGU A GĂSIT CONSENS PENTRU PJDL

0
22

Sprijin financiar pentru primării dar nu gratis
Președintele Petre Emanoil Neagu a declarat că după consultările cu liderii de grup ai partidelor reprezentate în Consiliul Județean, s-a luat decizia ca în luna august să fie lansat Programul Județean de Dezvoltare Locală. Pe modelul PNDL, instituția își propune dezvoltarea unui buget care să susțină dezvoltarea unor proiecte în comunele din județ, fiecare beneficiar având ogligația să suporte o cotă parte.
Președintele Consiliului Județean Buzău va lansa în luna august Programul Județean de Dezvoltare Locală. Pe modelul Programului Național de Dezvoltare, Consiliul va ajuta primăriile care nu au bugete, să dezvolte proiecte de infrastructură.
La acest moment se lucrează la ghidurile de finanțare, astfel încât, până în luna august să fie trasate toate criteriile în baza cărora ajutoarele financiare vor fi acordate. Pentru a beneficia de PJDL, primăriile vor trebui să cofinanțeze proiectele dorite.
Președintele Consiliului Județean a declarat că prin acest proiect nu se dorește creșterea influenței și a puterii politice, ci sprijinirea comunităților mici.
Programul Județean de Dezvoltare Locală ar urma să se desfășoare pe o durată de trei ani și ar viza finanțarea unor obiective din domenii precum sănătate, educaţie, apă-canalizare, energie termică şi electrică, iluminat public, transport, drumuri, salubrizare, cultură, culte şi sport.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ