NEGOCIERI EȘUATE

0
65

Negocierile dintre Primărie și Ecogen au eșuat. Reprezentanții municipalității și cei ai Ecogen s-au întâlnit, vineri, la Palatul Comunel, pentru a găsi soluții astfel încât buzoienii să aibă din nou căldură. Numai că după jumătate de oră de discuții, nu s-a ajuns la niciun consens. Conducerea Ecogen a anunțat că va demara procedura de insolvență, iar Primăria nu are deocamdată soluții alternative pentru a furniza agent termic.
De aproape o săptămână, buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire stau în frig. Societatea Ecogen Therm a fost nevoită să oprească furnizarea agentului termic, după ce a acumulat datorii la firma care livrează gazul natural. Astfel 12 mii de apartamente și 40 de instituții stau fără încălzire, în condițiile în care temperaturile nu sunt deloc ridicate. Vineri, la Palatul Comunal a fost programată o întâlnire între reprezentanții municipalității, cei ai Ecogen Therm și cei ai societății de gaze. Ședința s-a ținut cu ușile închise, în biroul primarului Constantin Toma, iar primii care au părăsit încăperea au fost furnizorii de gaze. După aproape o jumătate de oră de discuții, și conducerea Ecogen a ieșit din birou.
Nemulțumirea Ecogen a plecat de la refuzul Primăriei de a plăti un preț majorat la gigacaloriei, situație care a condus la funcționarea în pierdere a furnizorului de agent termic. Pentru că nu s-a ajuns la un consens nici în urma întâlnirii de vineri, reprezentanții Ecogen susțin că vor demara procedura de insolvență.
Pe de altă parte, municipalitatea s-a trezit acum în imposibilitatea de a încălzi locuințele buzoienilor. În plus, există riscul ca, anul viitor, rata unui credit contractat de Ecogen, dar girat de municipalitate, să fie suportată din bugetul local.
În același timp, municipalitatea are în dezbatere publică un proiect de hotărâre care vizează majorarea prețului gigacaloriei.
În aceste condiții, este de așteptat ca tot mai mulți buzoieni să aleagă să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire.

Denisa IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ