NEMULŢUMIT DE CREDITUL PRIMĂRIEI

0
19

Primăria municipiului Buzău se va împrumuta 10 milioane de euro, pentru realizarea unor obiective de investiţii de interes public. Contractarea creditului a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local Municipal de luni, însă nu toţi consilerii văd cu ochi buni îndatorarea buzoienilor pe o perioadă îndelungată, împrumutul urmând să fie rambursat în 10 ani. Consilierul local Constatin Ionescu, a susţinut înainte de votul pentru aprobarea proiectului că ar fi trebuit consultaţi şi cetăţenii.
Constantin Ionescu nu este de acord nici cu lista de investiţii prevăzută în proiectul de hotărâre. Luni, după şedinţa Consiliului Local Municipal, el a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care arată punctele care îl nemulţumesc.
:
“În cadrul ședinței de consiliu local de astăzi, a fost aprobat împrumutul de 10 milioane €, pentru care buzoienii trebuie să plătească timp de 10 ani dobânzi și rambursarea creditului .Proiectele propuse de domnul primar, prin acest împrumut, nu rezolvă nici pe departe situația parcărilor din municipiul Buzău, nu rezolvă fluenţa traficului, nu rezolvă sistematizarea străzilor și repararea trotuarelor, nu rezolvă problema centurilor ocolitoare și multe alte lucruri prioritare . Consider că o consultare amplă și corectă a populației, dacă doresc să se împrumute pe 10 ani și în ce proiecte să se investească, este o poziție corectă și de respect față de buzoieni.
Nu poți cheltui din bugetul local 500.000 euro, proiect ce a trecut și cu votul consilierilor PNL, pe fântâni arteziene, iar acum sa te împrumuți pentru că nu mai sunt bani.”
Poziţia luni Constantin Ionescu este susţinută şi de reprezentanţii Pro România, partid din care face parte acum consilierul local şi al cărui candidat la Primăria municipiului Buzău este acesta.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ