NEREGULI CU DUIUMUL

0
88

Nereguli cu duiumul, descoperite de inspectorii sanitar veterinari în restaurantele, fast foodurilor și pensiunile din Buzău. Personal fără analize la zi, alimente depozitate necorespunzător și ținute la temperaturi nepotrivite, produse fără documente de proveniență. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de în controalele efectuate pe parcursul unei luni, la nivelul unităților care prepară și servesc meniuri culinare. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni.
Aveți grijă unde serviți masa! Acesta este avertismentul inspectorilor sanitari veterinari după controalele efectuate pe parcursul unei luni. În urma verificărilor făcute de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în restaurantele, fast food-urile și pensiunile din Buzău s-au descoperit zeci de nereguli. Personalul angajat nu avea analizele efectuate la zi, alimentele erau depozitate în spații și la temperaturi necorespunzătoare, iar multe produse nu aveau documente de proveniență.
Inspectorii DSVSA au făcut controale la pensiuni, restaurante, pizzerii, unități fast food, dar și în piețe agroalimentare și târguri organizate, la nivelul taberelor școlare și unităților de catering din Buzău. Cele mai frecvente neconformități identificate au fost legate inclusiv de lipsa apei curente, a săpunului pentru igienizarea personalului care prepară mâncarea. Inspectorii au aplicat sancțiuni și a fost emisă o ordonanță de suspendare temporară a activității.
Inspectorii din cadrul DSVSA Buzau anunță că vor continua verificările la nivelul unităților care produc, depozitează, comercializează produse alimentare și al celor care prepară meniuri culinare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ