NEREGULI DESCOPERITE LA SĂPOCA

0
193

După masacrul din noaptea de sâmbătă spre duminică, petrecut la Spitalul din Săpoca, la Buzău a ajuns ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Oficialul de la București spune că un șir de greșeli au fost la originea evenimentului tragic din spital. În primul rând, asistenta nu trebuia să lase un stativ de perfuzii la îndemâna pacienţilor. O altă eroare, spune ministrul Sorina Pintea, a fost legată de faptul că medicii au pus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, încă un bărbat în pat cu acesta.
După mascarul de la Săpoca, în spatiul public au apărut declarații ale unor sindicaliști din cadrul unității medicale. Aceștia susțineau că spitalul seconfruntă cu o criză acută de personal și că sporurile le-au fost diminuate. Însă ministrul Sănătăţii a declarat că la Spitalul de Psihiatrie din Buzău nu este criză de personal deoarece 7 asistente şi 3 infirmiere se ocupau de pavilion, iar din punctul ei de vedere, nu au fost respectate prevederile din fişa postului.
După controlul de duminică seara, în dimineața zilei de luni, ministrul Sănătății a anunțat că a fost finalizată ancheta în cazul masacrului de la Spitalul Săpoca. Sorina Pintea a anunţat că managerul spitalului, Viorica Mihălaşcu, a demisionat. Totodată, Ministerul Sănătăţii va face plângere penală împotriva angajaţii care au fost în tura de noapte când s-a produs atacul criminal de la Spitalul Săpoca, care au dat dovadă de o crasă neglijenţă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ