Nereguli la produsele congelate

0
124

Comisarii de la Protecţia consumatorilor desfăşoară, în continuare, controale specifice sezonului estival. La Buzău, ca şi în alte judeţe au fost descoperite neregului cu privire la comercializarea de produse congelate.
În cursul lunii iulie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfăşurat o serie de controale referitoare la modul de respectare a prevederilor legale în ceea ce privește conformitatea, comercializarea şi modul de etichetare al produselor alimentare comercializate sub formă congelată. La nivelul întregii țări, au fost controlaţi aproape 800 de operatori economici, iar la peste 500 dintre aceştia au fost constatate deficienţe.
În 52% din judeţe, printre care se numără şi Buzăul, s-a constatat comercializarea de produse alimentare congelate în afara datei durabilităţii minimale stabilite de producători, contrar prevederilor legale în vigoare. Ca urmare a deficienţelor constatate, au fost dispuse măsuri, precum, oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare a cantităţilor de produse alimentare congelate, produse improprii consumului uman, dar şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ