NEREGULI ÎN ŞCOLILE DE LA ŢARĂ

0
227

Inspectoratul Şcolar Judeţean a finalizat controalele tematice derulate de la începutul anului şcolar şi mai multe instituţii de învăţământ din mediul rural, concluziile au fost prezentate în şedinţa Colegiului Prefectural de luni. Inspecţiile s-au desfăşurat, în special în şcolile în care elevii au obţinut rezultate slabe şi foarte slabe la examenul de Evaluare Naţională şi la Bacalaureat.
Dacă la inspecţiile anunţate, şcolile vizitate de inspectori s-au prezentat destul de bine, nu la fel au stat lucrurile în cazul celor neanunţate.
În urma inspecțiilor derulate în unitățile școlare de învățământ, a fost elaborat un plan de acțiune. Astfel se are în vedere intensificarea inspecțiilor inopinate realizate de către echipa managerială a Inspectoratului Școlar Județean Buzău; consilierea directorilor unităților de învățământ în vederea remedierii deficiențelor constatate; derularea unor programe de activitate diferențiată pentru progres în învățare, realizarea de inspecţii şcolare cu tematici specifice creşterii calităţii educaţiei în cazul viitorilor absolvenţi participanţi la examenele naționale. Totodată cadrele didactice vor fi monitorizate în vederea aplicării noilor programe pentru învățământul preșcolar și gimnazial și pentru sporirea calității în educație.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ